ΠOIOI ΕΙΜΑΣΤΕ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Oι δραστηριότητες των “Σύγχρονων Εκδόσεων” διανύουν μια πολύχρονη επιτυχημένη πορεία από το 1997 κυρίως στον χώρο του παιδικού εκπαιδευτικού βιβλίου προσφέροντας πονήματα ποιότητας με επικέντρωση στην προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και ταυτόχρονη έμφαση την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργασίας γονέων και παιδαγωγών.

Ορισμένα από τα βιβλία αυτά χρησιμοποιούνται ως διδακτικά εγχειρίδια στα ελληνικά ΑΕΙ και άλλα ως βοηθήματα  για τα μικρά παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία.

Η  επιμελημένη έκδοσή τους, η υψηλή ποιότητα του περιεχομένου τους και η επιστημονική εγκυρότητά τους τα κατέστησαν δημοφιλή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ελληνικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Η κεντρική φιλοσοφία η  οποία αποτελεί και τον θεμέλιο λίθο κάθε νέου βιβλίου  που εκδίδεται, επικεντρώνεται στην επικρατούσα επιστημονική άποψη ότι θα πρέπει να προσφέρεται στο μικρό παιδί και στο συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξής  του, τα κατάλληλα ερεθίσματα και οι δυνατότητες που θα το οδηγήσουν ευχάριστα στην ανακάλυψη και οικοδόμηση της γνώσης.

Από την άλλη πλευρά οι “Σύγχρονες Εκδόσεις” έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στον χώρο της διαπολιτισμικής αγωγής και ακολουθώντας την εξελικτική πορεία της προσχολικής εκπαίδευσης προχώρησαν στην μετάφραση, έκδοση και κυκλοφορία ορισμένων ελληνικών βιβλίων τους στη ρωσική και την κινέζικη γλώσσα.

Το βασικό σλόγκαν τους  είναι: το  ταξίδι της γνώσης αρχίζει σωστά, πάντα με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά βιβλία.